بهگزارش میراثآریا سخنرانی علیاکبر متکان دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران و معرفی جاذبههای گردشگری و صنایعدستی ابرکوه از مهمترین پخشهای این همایش بود.
متکان در این همایش گفت: در این سفر، تشخیص ظرفیتهای بالای شهر تاریخی ابرکوه من را شگفتزده کرد و تصور این همه ظرفیت تاریخی و فرهنگی برایم سخت بود مگر با این بازدید که پذیرفتنی شد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با اشاره به اینکه ظرفیتهای زیادی در این شهر وجود دارد و سرو ابرکوه شناسنامه این شهر است، ادامه داد: ابرکوه شهر بسیار زیبایی است که در معرفی آن باید تلاش شود، چرا که ابرکوه به حق خود نرسیده است، این شهر شایسته عضویت در لیست جهانی شهرهای خلاق جهانی است.
متکان ادامه داد: مردم ابرکوه بسیار صمیمی و پرتلاش هستند، شاهد آن خانمهای مسن فعال در صنایعدستی که ساعتها در حال کار مداوم بوده و هیچ شکایت یا وقفهای در کار ندارند، در جوانان و بانوان امروز کمتر چنین روحیهای وجود دارد.
او در ادامه تأکید کرد: باید از تخریب بافت تاریخی پیشگیری شود و در حفظ هویت و فرهنگ و معماری منطقه سعی و اهتمام صورت بگیرد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران اظهار کرد: آنچه در قالب فعالیت "مجله شفاهی محله دروازه میدان" انجام میشود قابل تدوین، مستندسازی و ارائه به عنوان یک الگو به یونسکو هست.
به ابتکار هنرمندان صنایعدستی، گروهی از پیشکسوتان برخی رشتههای صنایعدستی ابرکوه در طول اجرای این همایش، به صورت زنده مشغول تولید صنایعدستی رویه دوزی، چنته بافی و سوزندوزی... در محل برگزاری همایش بودند که در پایان از هنرمندان حاضر تجلیل شد.
در بخش دیگری از این همایش، حامد اکرمی احیاگر برخی رشتههای صنایعدستی ابرکوه به توضیح و تشریح در خصوص هنرهای سنتی و صنایعدستی شهرستان ابرکوه پرداخت.
انتهای پیام/
نظر شما